EXPEDICE ZÁSILEK PROBÍHÁ DLE POŘADÍ PŘIJATÝCH OBJEDNÁVEK. Telefonní hovory omezte, prosím, pouze na důležité, abychom mohli rychle a efektivně připravovat Vaše objednávky. DĚKUJEME

ÚvodHolubiProdukty PATRONBiovitax-Pro - 200g, základ zdraví, probiotika do vody, i na krmivo

Biovitax-Pro - 200g, základ zdraví, probiotika do vody, i na krmivo

Biovitax-Pro - 200g, základ zdraví, probiotika do vody, i na krmivo

Kód produktu: 2560
Záruka: 24 měsíců
Skladem

210 Kč187,50 Kč bez DPH

Popis produktu

Popis produktu

BIOVITAX - PRO 200gr, potencované probiotika do vody, nebo na krmivo.
Vlastnosti: kombinace probiotik a prebiotik, obsahuje živé kultury, přípravek chrání proti rozvoji patogenních bakterií v trávicím traktu, obnovuje přirozenou mikroflóru pozitivních bakterií, po léčbě antibiotiky a chemoterapeutiky, podporuje rozvoj mladých, zlepšuje vitalitu, formu letu. Posiluje velmi významně imunitní systém.
Použijte minimálně 1 krát týdně, 3-5g na 1 litr pitné vody
Ingredience - kultury:
Probiotické (Lactobacillus plantarum, Lactobacillus rhamnosus)
Prebiotické (inulin)

září (podzim) po přeléčení antibiotiky - podávat 14 dní na úpravu střevní mikroflóry, metabolismu s důrazem na kvalitní pelichání (potlačení trichomoniázy a zlepšení spalování tuků).

prosinec - leden po přeléčení, odčervení a před vakcinací na zvýšení imunitní odpovědi, podávat 14dní. 15.12. - 15.1 na dokončení pelichání (prachového peří).

únor - duben (20.2. - 15. 4.) páření, snáška, odchov mláďat - zvýšení životaschopnosti mláďat, prevence E-coli, Salmonelli, od 10. - 25. dne věku a před letovou sezónou.

květen - srpen - 2 dny před letem a 2 dny po doletu. V srpnu proti E-coli infekcím podávat 14 dní pro celý odchov. Probiotika podáváme hlavně po antibiotikách, po každé změně krmiva, před a po závodech, při odchovu mláďat, při podezření na salmonelu, coli infekce, trichomoniádu, po podávání preparátů na okyselení prostředí žaludku, okyselení nám vyvolá zvýšení pH ve střevech.

PREBIOTIKA: jsou nestravitelné potravinové složky, které slouží jako potrava prospěšným střevním bakteriím. Tyto látky procházejí trávicím traktem nezměněny až do tlustého střeva, kde jsou rozkládány probiotickou mikroflórou na jednoduché sacharidy, stimulující hlavně množství laktobacilů, bifidobakterií, čímž potlačují rozmnožování patogenů. Jako prebiotika se považují oligosacharidy, nejčastěji fruktooligosacharidy. Účinek prebiotik: stimulují růst probiotických kmenů, zvyšují vstřebávání minerálů, zejména Ca, Fe, Mg, snižují množství toxických látek v tlustém střevě.  Kombinace prebiotik a probiotik se projeví v tenkém a tlustém střevě. V tenkém střevě jsou to hlavně laktobacily, napomáhající hlavně nastolení vhodného pH a podporující trávení - tvorbou enzymů. V tlustém střevě fruktooligosacharidy podporují růst příznivé mikroflory, potlačují růst patogenních mikroorganismů a snižují množství toxických látek.

PROBIOTIKA: jsou živé mikrobiální složky potravy s příznivým účinkem na střevní flóru a zdraví holubů. Příznivě ovlivňuje mikrobiální ekosystém trávícího traktu a zlepšuje kvalitu střevní mikroflóry. Jejich úkolem je fermentovat složky potravy, které se nedají trávicími procesy ve střevě rozložit. Bakteriální fermentací vzniká kyselina mléčná a mastné kyseliny s krátkým řetězcem - kyselina octová, propionová a máselná, která snižuje Ph ve střevě, zvyšuje vstřebávání Ca, Fe, Mg a příznivě ovlivňuje metabolismus glukozy a lipidů (tuků) v játrech. Laktobacily navíc produkují vitaminy skupiny B a syntetizují enzymy, které zvyšují stravitelnost bílkovin. Probiotické kmeny se přirozeně vyskytují v kyselém zelí, mléce apod. Nicméně jen některé z bakterií mléčného kvašení mohou zlepšovat zdravotní stav, ty nazýváme PROBIOTIKA.

ÚČINEK PROBIOTIK: brání rozmnožování patogenních mikroorganismů ve střevech vytvářením konkurence pro živiny a tvorbu bariéry, která brání přilnutí patogenů na sliznici, podporují trávicí procesy, udržuje optimální pH ve střevě, čímž vytvářejí nevhodné prostředí pro patogeny, stimulují aktivitu imunitního systému, produkují antimikrobiální látky - nahrazují použití antibiotik, neutralizují toxiny produkované patogeny, zvyšují využitelnost živin.

Vypracoval MVDr. Michael Polášek

 

 

Ke stažení